Un premi o reconeixement per a una empresa suppose una bona oportunista per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  
 
Amb la finalitat de reconèixer els esforços i el mèrit de les empreses industrials espanyoles en l’àmbit de la digitalització, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la seva Secretaria General d’Indústria i de la Pime.

L’objectiu d’aquests Premis és atorgar un major prestigi social al sector industrial, presentant-lo en un entorn de qualitat i d’excel·lència, reconeixent els mèrits de les empreses industrials que destaquin pels seus projectes i accions de digitalització i pels seus plans d’innovació en matèria d’organització i processos sota les principals dimensions que defineixen el paradigma de la Indústria Connectada 4.0: Estratègia de Negoci i Mercat, Processos, Organització i Persones, Infraestructures i Productes i Serveis.

S’estableixen dues modalitats de Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0:
 • Premi Nacional Indústria 4.0 a la Gran empresa Industrial
 • Premi Nacional Indústria 4.0 a la Petita y mitjana empresa industrial

  Els premis consisteixen en un trofeu representatiu i tenen caràcter honorífic.

  Poden consultar Edicions anteriors.

  Bases reguladores: Ordre ICT/820//2020 de 25 d’agost

Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada per Caixabank a través de Day One, que té com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses de recent creació que tenguin un major potencial de creixement. El Govern de les Illes Balears, a través de l’IDI i el Parc Bit, és l’organitzador territorial a Balears.

Dirigits a empreses tecnològiques i innovadores d’Espanya i Portugal, amb un elevat potencial de creixement, i l’inici d’activitat del qual va ser posterior a l’1 de gener de 2016.

S’atorguen 19 premis territorials amb una dotació econòmica de 5.000€. Es guardonarà a les millors empreses dels sectors:

 • Agrofood (indústria agroalimentària)
 • Health (salut)
 • Sènior (serveis per a gent gran)
 • Mobility (solucions de mobilitat)
 • PropTech (serveis per al sector immobiliari)
 • i Impact (projectes d’impacte social)

A més de la dotació económica, els premis permeten accedir a programes d’acompanyament d’alt nivell com el Ignite Fast Track a Cambridge o un programa en Silicon Valley que organitza Esade en col·laboració amb la Singularity University.

Els guanyadors sectorials tindran accés a un programa de mentoring amb l’acompanyament d’experts del grup CaixaBank.

Pendents de la propera convocatòria

Més informació

Connect’up és un programa organitzat pel GrupSerra, patrocinat per CaixaBank i obert a la col·laboració de totes les empreses i entitats que creguin en un futur millor per a la nostra economia, amb l’objectiu de difondre la innovació i emprenedoria. 

En aquesta tercera edició 2020, gairebé s’ha superat la barrera del centenar d’inscrits en el concurs que rastreja el talent innovador de Balears.

En la categoria Start, s’han presentat 70 iniciatives, de les quals 15 passaran a la final. En l’altra categoria del concurs, Grow, es triaran 8 finalistes.

El 7 de setembre començarà un intens programa de formació i mentorització per als projectes presentats.

Més informació

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut, ha convocat els Premis Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació i ajudes per iniciar l’activitat empresarial. La convocatòria s’adreça als titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys i agrupacions d’aquests joves que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació. Es poden presentar els projectes fins al 24 de setembre de 2020.

Estan prevists sis premis i ajudes, que s’atorgaran de la forma següent:

◦ Un primer premi, dotat amb un import de 3.000 €, que s’atorgarà al millor projecte d’autoocupació. Aquest projecte també podrà rebre una ajuda de 5.000 € per a la posada en marxa.

◦ Dos segons premis, dotats amb un import de 2.000 € cada un, que s’atorgaran als dos projectes més ben valorats després del primer premi. Aquests dos projectes també podran rebre una ajuda de 3.750 € cada un per a la posada en marxa.

◦ Tres tercers premis, dotats amb un import de 1.000 € cada un, que s’atorgaran als tres projectes més ben valorats després dels atorgats com a primer i segons premis. Aquests tres projectes també podran rebre una ajuda de 2.500 € cada un per a la posada en marxa.

La selecció dels projectes guanyadors dels premis i de les ajudes es realitzarà en dues fases: a la primera, es seleccionaran un màxim de 15 projectes de negoci a partir de la documentació presentada i el vídeo de motivacions dels participants.

Es proposarà un màxim de 15 projectes que tendran dret a la realització d’un curs de creació d’empresa, dividit en 4 mòduls, que organitzarà i impartirà l’IDI, que col·labora en aquesta convocatòria.

Més informació

Premi en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca

L’objectiu és premiar les bones pràctiques o iniciatives en govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones polítiques ambientals i acció social.

Premi OpenTalent BBVA

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

XVII Consurs de premis als millors projectes empresarials

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma. – 

Premi Emprendedors Fundació Everis

Premis destinats a nous models de negoci en l’economia digital, biotecnología i salut i tecnologies industrials. 

Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial para Pymes 

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social

Reconèixer públicament i premiar les pràctiques i les trajectòries exemplars que puguin ser referents i inspiradores dins el context de la responsabilitat social.