Un premi o reconeixement per a una empresa suposa una bona oportunista per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  
És un reconeixement públic a la tasca de les petites i mitjanes empreses com a generadores de riquesa i creadores d’ocupació.

Convocat anualment en l’àmbit estatal per la Cambra de Comerç d’Espanya i el Banc Santander, en col·laboració amb la xarxa de cambres.

CATEGORIES:
S’estableix una única categoria d’empresa guanyadora:

• Pime de l’Any 2021 d’Illes Balears

Quatre Accèssits:
• Premi a la internacionalització
• Premi a la digitalització i la innovació
• Premi a la formació i l’ocupació
• Premi a l’empresa responsable

I un Esment Especial “Reinvenció Covid”:
• S’inclou un Esment Especial a la millor Iniciativa per a adaptar-se a la situació de pandèmia viscuda en 2020.

L’empresa guanyadora del Premi Pime de l’any 2021 d’Illes Balears concorrerà al Premi Nacional Pime de l’Any 2021 que es fallarà en el primer trimestre de 2022. Així mateix, les empreses guanyadores dels diferents accèssits i l’Esment Especial concorreran al Premi Nacional en les seves respectives categories.

Inscripcions

Bases del premi

Es poden presentar candidatures fins al dia 15 de maig de 2021, inclòs.

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha convocat un any més els Premis Nacionals de Comerç Interior, que tenen per objecte guardonar la tasca dels ajuntaments en les seves activitats de renovació urbana comercial, i dels petits comerços, en la seva tasca de desenvolupament comercial i modernització empresarial.

Actualment, els premis consten d’una tercera categoria que reconeix la tasca dels Centres Comercials Oberts.

El premi Nacional al Petit Comerç i el Premi Nacional a Centres Comercials Oberts estan dotats amb 15.000 euros cadascun. El Premi Nacional a Ajuntaments té caràcter honorífic, sense dotació econòmica. Es podran atorgar accessos i mencions en cadascuna de les modalitats, que tindran caràcter honorífic.

Es poden presentar candidatures fins al dia 30 d’abril de 2021, inclòs.

Inscripcions

Fulletó del premi

L’Acció Social de Fundació Gal·la organitzadora del Festival, destinarà els seus recursos a beques de formació valorades en 200.000 euros donant beques a través de les quals el guanyador podrà triar entre diferents programes formatius destinats a implantar la Responsabilitat Social Corporativa en les empreses valorats en 3.995 € per a tots els guanyadors de Premis Empresa Social. A més, Fundació Gal·la donarà un ExcellentProgram DBA a un dels membres directius de l’agència més premiada del certamen, el valor del qual és de 25.000 €. En tots dos casos, els guanyadors de les beques només hauran d’abonar per l’expedició de la seva titulació Postil·lada pel Conveni de la Haia. Els programes formatius seran impartits en línia per la prestigiosa Escola de Negocis Campus Universitari Europeu.

Termini d’inscripció: Fins 30 d’abril de 2021

Descarregar les bases del certamen

Descarregar el full d’inscripció

Consulta aquí les edicions anteriors

Els Premis Merca2 2021 consten de 13 categories a les quals poden optar totes aquelles empreses i organitzacions que compleixin amb els requisits establerts en les bases. A més, s’atorguen tres premis especials de lliure designació, dues de la Fundació Marquès d’Oliva -Premi Valors i Premi Internacional- i el premi especial Moncloa.com a la trajectòria política.

Termini d’inscripció: El termini de candidatures s’obrirà: Dates per confirmar

Descarregar bases convocatòria 2021

Els Premis Andratx es lliuren cada any per les festes patronals del municipi, i neixen de la necessitat de promoure les arts plàstiques i literàries dintre del nostre municipi. Aquest esdeveniment ha romàs en el temps i cada vegada ha adquirit més rellevància.

Els requisits de les obres seran els que regulin les bases dels Premis d’Andratx.

El termini d’admissió de les obres serà fins al 11 de juny, inclòs.

Descarregar bases convocatòria 2021

Tramitacions

Una iniciativa impulsada per CaixaBank a través d’DayOne, que té com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar les joves empreses amb més potencial de creixement, obrint portes cap a noves oportunitats. Aquests premis estan co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’ENISA. L’administració de la Comunitat Autònoma col·labora en l’organització del premi a través de l’IDI i la Fundació Bit.

Els Premis EmprenedorXXI atorguen 19 premis territorials amb una dotació econòmica de 5.000 €, un per a cada CCAA a Espanya i dos per a Portugal.

Els participants també podran presentar la seva solució per a algun dels 8 Reptes EmprenedorXXI 2020 i rebre un premi de 15.000 €. Tens la solució als reptes de futur?

 1. CiudadXXI. Solucions per a transformar les nostres ciutats en llocs més sostenibles, assegurances, connectats i adaptats.
 2. ViveXXI. Propostes per a la digitalització, nous models de negoci i reactivació de el sector hoteler, restauració, oci i turisme.
 3. BienestarXXI. Millores per a la salut dels ciutadans.
 4. SemillaXXI. Idees per a la transformació digital i innovació en el sector agroalimentari.
 5. PlanetaXXI. Propostes innovadores enfocades a la sostenibilitat mediambiental i a construir un planeta millor per a les joves generacions.
 6. BancaXXI. Solucions per crear un nou model de banca més proper a client.
 7. JuntosXXI. Cerca d’iniciatives d’Impacte Social.
 8. DeeptechXXI. Solucions per a augmentar la competitivitat i pes de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica.

A més de la dotació econòmica, els Premis EmprenedorXXI permeten accedir a programes d’acompanyament internacional d’alt nivell com Moonshot Thinking, organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley, i a un programa de mentoring amb l’acompanyament d’experts de cada sector.

Addicionalment, podran participar en les iniciatives Dia de l’inversor EmprenedorXXI i optar al programa DayOne Open Innovation, dotat amb 15.000 € per realitzar un pilot amb Caixabank.

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’adaptació àgil i nous models de negoci com a reacció a una crisi global que hagi permès a l’organització fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

Bases del premi

Amb la finalitat de reconèixer els esforços i el mèrit de les empreses industrials espanyoles en l’àmbit de la digitalització, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la seva Secretaria General d’Indústria i de la Pime.

L’objectiu d’aquests Premis és atorgar un major prestigi social al sector industrial, presentant-lo en un entorn de qualitat i d’excel·lència, reconeixent els mèrits de les empreses industrials que destaquin pels seus projectes i accions de digitalització i pels seus plans d’innovació en matèria d’organització i processos sota les principals dimensions que defineixen el paradigma de la Indústria Connectada 4.0: Estratègia de Negoci i Mercat, Processos, Organització i Persones, Infraestructures i Productes i Serveis.

S’estableixen dues modalitats de Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0:

 • Premi Nacional Indústria 4.0 a la Gran empresa Industrial
 • Premi Nacional Indústria 4.0 a la Petita y mitjana empresa industrial

  Els premis consisteixen en un trofeu representatiu i tenen caràcter honorífic.

  Poden consultar Edicions anteriors.

  Bases reguladores: Ordre ICT/820//2020 de 25 d’agost

El programa seleccionarà fins a 15 projectes que optaran a premis en metàl·lic i al possible finançament de pilots, valorats en més de 150.000 euros. Va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes.

L’objectiu és premiar les bones pràctiques o iniciatives en govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones polítiques ambientals i acció social.

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma. – 

Premis destinats a nous models de negoci en l’economia digital, biotecnología i salut i tecnologies industrials. 

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

El Premi Joves més humà és una iniciativa de la Fundació més humà l’objectiu principal de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per a fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontem i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030.

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la d’entitats relacionades. L’objectiu és promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat o el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors.

El projecte ajuda a startups innovadores d’energia i mobilitat en fase pre-comercial a portar les seves solucions tecnològiques al mercat. Aquest és un programa ideal per a startups en fase de proves amb clients reals, o que arribaran a aquesta fase en 1-2 anys. Ajuda econòmica a fons perdut.

Programa d’acceleració de 4 mesos per a tota mena de projectes innovadors amb potencial de creixement i projecció internacional.

El programa Joves Emprenedors, proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per a fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.
Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per a fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

PREMIS:
• Participació en un campus d’emprenedoria durant 4 dies.
• Viatge de 10 dies a Silicon Valley per a continuar la formació.

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.

Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar la seva labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.