Un premi o reconeixement per a una empresa suposa una bona oportunista per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  

PREMIS QIA

És una competició creada en 2007 per ExcellenceFinland per a impulsar projectes innovadors en les empreses i organitzacions, comparar-se, i donar reconeixement local i internacional als projectes més innovadors. Des de llavors, han anat incorporant-se al Comitè organitzador entitats de promoció de la Qualitat, Excel·lència i Innovació.

Convocatòria oberta fins 30/06/2021 -Preinscripció online-

Enviament de candidatura online de 01/07/2021 fins al 06/09/2021

PREMIS CARNET JOVE 2021

La finalitat dels Premis Carnet Jove 2021 és promoure l’autoocupació centrada en els interessos dels joves.

S’adreça als titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació, i també a agrupacions de joves amb el mateix objectiu.

Estan prevists 6 premis i 15 ajudes.

El termini de presentació de la sol·licitud i de la documentació finalitzarà el 19/08/2021.

VIII Edició dels PREMIS ARTESANIA de Mallorca de 2021

La present convocatòria té per objecte convocar els “VIII Premis d’Artesania de Mallorca 2021”, en règim de concurrència competitiva, per potenciar el teixit productiu del sector artesà, per fer un reconeixement institucional al esforç i dedicació del artesans en l’elaboració de productes de qualitat, sostenibles i únics.

Mitjançant aquests premis, es pretén contribuir al impuls en el desenvolupament i competitivitat dels artesans i les empreses artesanes de Mallorca.

El termini de presentació de les sol·licituds és del 14/07/2021 fins 13/09/2021

PREMI EMPRENEDOR XXI

Una iniciativa impulsada per CaixaBank a través d’DayOne, que té com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar les joves empreses amb més potencial de creixement, obrint portes cap a noves oportunitats. Aquests premis estan co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’ENISA. L’administració de la Comunitat Autònoma col·labora en l’organització del premi a través de l’IDI i la Fundació Bit.

Els Premis EmprenedorXXI atorguen 19 premis territorials amb una dotació econòmica de 5.000 €, un per a cada CCAA a Espanya i dos per a Portugal.

PREMIS CEX

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’adaptació àgil i nous models de negoci com a reacció a una crisi global que hagi permès a l’organització fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

PREMIS PIME DE L’ANY

És un reconeixement públic a la tasca de les petites i mitjanes empreses com a generadores de riquesa i creadores d’ocupació.

Convocat anualment en l’àmbit estatal per la Cambra de Comerç d’Espanya i el Banc Santander, en col·laboració amb la xarxa de cambres.

PREMI NACIONAL INDÚSTRIA CONNECTADA 4.0

Amb la finalitat de reconèixer els esforços i el mèrit de les empreses industrials espanyoles en l’àmbit de la digitalització, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la seva Secretaria General d’Indústria i de la Pime.

PREMIS CLEANTECH CAMP

El programa seleccionarà fins a 15 projectes que optaran a premis en metàl·lic i al possible finançament de pilots, valorats en més de 150.000 euros. Va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes.

PREMI EN RESPONSABILITAT SOCIAL DEL CONSELL DE MALLORCA

L’objectiu és premiar les bones pràctiques o iniciatives en govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones polítiques ambientals i acció social.

PREMI OPENTALENT BBVA

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

XVII CONCURS DE PREMIS ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma.

PREMI EMPRENEDORS FUNDACIÓ EVERIS

Premis destinats a nous models de negoci en l’economia digital, biotecnología i salut i tecnologies industrials. 

PREMIS CAEB-SANTANDER A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL PER A PYMES

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

PREMIS JOVES MÉS HUMÀ

El Premi Joves més humà és una iniciativa de la Fundació més humà l’objectiu principal de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per a fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontem i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030.

PREMIS FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la d’entitats relacionades. L’objectiu és promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat o el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors.

FONS D’EMPRENEDORS REPSOL

El projecte ajuda a startups innovadores d’energia i mobilitat en fase pre-comercial a portar les seves solucions tecnològiques al mercat. Aquest és un programa ideal per a startups en fase de proves amb clients reals, o que arribaran a aquesta fase en 1-2 anys. Ajuda econòmica a fons perdut.

PREMIS BERRIUP

Programa d’acceleració de 4 mesos per a tota mena de projectes innovadors amb potencial de creixement i projecció internacional.

PREMIS JOVES EMPRENEDORS CAIXA

El programa Joves Emprenedors, proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per a fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.
Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per a fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

PREMIS CEPYME

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.

Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar la seva labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

PREMI NACIONAL JOVE EMPRESARI

Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.

PREMIOS MERCA2

Los Premios Merca2 2021 constan de 13 categorías a las que pueden optar todas aquellas empresas y organizaciones que cumplan con los requisitos establecidos en las bases. Además, se otorgan tres premios especiales de libre designación, dos de la Fundación Marqués de Oliva -Premio Valores y Premio Internacional- y el premio especial Moncloa.com a la trayectoria política.