Un premi o reconeixement per a una empresa suposa una bona oportunista per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  

2n concurs INGENION Millor Projecte Emprenedor 2021

Ja estan obertes les inscripcions per al 2n concurs de INGENIÓN, en el qual es premiarà al MILLOR PROJECTE EMPRENEDOR2021, si ets una nova persona emprenedora o tens un projecte empresarial amb seu fiscal a l’illa d’Eivissa.

Quantia: Primer classificat: 2.000 € i segon classificat: 1.000€ en vals de productes o serveis del municipi de Santa Eulària des Riu. Tercer classificat: un bo cortesia del Coworking Santa Eulària.

La data límit per a la presentació de candidatures és el 25 d’octubre a les 23.59h.

PRORROGAT EL TERMINI PER A LA RECEPCIÓ DE CANDIDATURES AL DIA 25 D’OCTUBRE

Revisa les bases i INSCRIU-TE! 

Premis Fundació Princesa de Girona 2022

La FPdGi convoca els Premis Fundació Princesa de Girona 2022 amb la voluntat de promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç, la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent de joves emprenedors (entre 16 i 35 anys) i innovadors que demostrin inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que tinguin la capacitat d’assumir riscos i la motivació necessària per a induir canvis en la societat.

Quantia: Cada premi te una dotació en metàlic de 20.000 euros

La data límit per a la presentació de candidatures dia 31 de octubre de 2021.

Información de los premios: 972.410.400 / premios@fpdgi.org

Revisa les bases i INSCRIU-TE! 

PREMI EMPRENEDOR XXI

Una iniciativa impulsada per CaixaBank a través d’DayOne, que té com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar les joves empreses amb més potencial de creixement, obrint portes cap a noves oportunitats. Aquests premis estan co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’ENISA. L’administració de la Comunitat Autònoma col·labora en l’organització del premi a través de l’IDI i la Fundació Bit.

Els Premis EmprenedorXXI atorguen 19 premis territorials amb una dotació econòmica de 5.000 €, un per a cada CCAA a Espanya i dos per a Portugal.

CONCURS DE PROJECTES INNOVADORS CONNECT’UP 2021

Participar a Connect’Up brinda l’oportunitat d’impulsar i connectar als emprenedors insulars amb un concurs de projectes innovadors, acompanyat d’un intens programa d’activitats, formació, jornades i trobades sectorials.

Aquesta quarta edició es desenvoluparà des del mes de setembre de 2021 al mes de gener de 2022. Els projectes finalistes es beneficiaran d’un complet programa de formació i mentoria específic per a cada categoria.

La web connectup.es està ja disponible per registrar els projectes de la quarta edició.

El termini de presentació va finalitzar el 17 d’octubre.

PREMIS CEX

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’adaptació àgil i nous models de negoci com a reacció a una crisi global que hagi permès a l’organització fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

PREMIS CARNET JOVE 2021

La finalitat dels Premis Carnet Jove 2021 és promoure l’autoocupació centrada en els interessos dels joves.

S’adreça als titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació, i també a agrupacions de joves amb el mateix objectiu.

Estan prevists 6 premis i 15 ajudes.

PREMI NACIONAL INDÚSTRIA CONNECTADA 4.0

Amb la finalitat de reconèixer els esforços i el mèrit de les empreses industrials espanyoles en l’àmbit de la digitalització, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la seva Secretaria General d’Indústria i de la Pime.

PREMIS CLEANTECH CAMP

El programa seleccionarà fins a 15 projectes que optaran a premis en metàl·lic i al possible finançament de pilots, valorats en més de 150.000 euros. Va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes.

PREMI EN RESPONSABILITAT SOCIAL DEL CONSELL DE MALLORCA

L’objectiu és premiar les bones pràctiques o iniciatives en govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones polítiques ambientals i acció social.

PREMI OPENTALENT BBVA

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

XVII CONCURS DE PREMIS ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma.

PREMIS CAEB-SANTANDER A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL PER A PYMES

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

PREMIS JOVES MÉS HUMÀ

El Premi Joves més humà és una iniciativa de la Fundació més humà l’objectiu principal de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per a fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontem i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030.

PREMIS FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la d’entitats relacionades. L’objectiu és promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat o el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors.

FONS D’EMPRENEDORS REPSOL

El projecte ajuda a startups innovadores d’energia i mobilitat en fase pre-comercial a portar les seves solucions tecnològiques al mercat. Aquest és un programa ideal per a startups en fase de proves amb clients reals, o que arribaran a aquesta fase en 1-2 anys. Ajuda econòmica a fons perdut.

PREMIS BERRIUP

Programa d’acceleració de 4 mesos per a tota mena de projectes innovadors amb potencial de creixement i projecció internacional.

PREMIS JOVES EMPRENEDORS CAIXA

El programa Joves Emprenedors, proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per a fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.
Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per a fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

PREMIS CEPYME

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.

Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar la seva labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

PREMIS PIME DE L’ANY

És un reconeixement públic a la tasca de les petites i mitjanes empreses com a generadores de riquesa i creadores d’ocupació.

Convocat anualment en l’àmbit estatal per la Cambra de Comerç d’Espanya i el Banc Santander, en col·laboració amb la xarxa de cambres.

PREMI NACIONAL JOVE EMPRESARI

Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.

PREMIOS MERCA2

Los Premios Merca2 2021 constan de 13 categorías a las que pueden optar todas aquellas empresas y organizaciones que cumplan con los requisitos establecidos en las bases. Además, se otorgan tres premios especiales de libre designación, dos de la Fundación Marqués de Oliva -Premio Valores y Premio Internacional- y el premio especial Moncloa.com a la trayectoria política.

PREMI EMPRENEDORS FUNDACIÓ EVERIS

Premis destinats a nous models de negoci en l’economia digital, biotecnología i salut i tecnologies industrials.