Un premi o reconeixement per a una empresa suppose una bona oportunista per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  

Arriba la 14a edició dels Premis Emprenedor XXI, una iniciativa impulsada per CaixaBank a través d’DayOne, que té com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar les joves empreses amb més potencial de creixement, obrint portes cap a noves oportunitats. Aquests premis estan co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’ENISA. L’administració de la Comunitat Autònoma col·labora en l’organització del premi a través de l’IDI i la Fundació Bit.

Els Premis EmprenedorXXI atorguen 19 premis territorials amb una dotació econòmica de 5.000 €, un per a cada CCAA a Espanya i dos per a Portugal.

Els participants també podran presentar la seva solució per a algun dels 8 Reptes EmprenedorXXI 2020 i rebre un premi de 15.000 €. Tens la solució als reptes de futur?

  1. CiudadXXI. Solucions per a transformar les nostres ciutats en llocs més sostenibles, assegurances, connectats i adaptats.
  2. ViveXXI. Propostes per a la digitalització, nous models de negoci i reactivació de el sector hoteler, restauració, oci i turisme.
  3. BienestarXXI. Millores per a la salut dels ciutadans.
  4. SemillaXXI. Idees per a la transformació digital i innovació en el sector agroalimentari.
  5. PlanetaXXI. Propostes innovadores enfocades a la sostenibilitat mediambiental i a construir un planeta millor per a les joves generacions.
  6. BancaXXI. Solucions per crear un nou model de banca més proper a client.
  7. JuntosXXI. Cerca d’iniciatives d’Impacte Social.
  8. DeeptechXXI. Solucions per a augmentar la competitivitat i pes de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica.

A més de la dotació econòmica, els Premis EmprenedorXXI permeten accedir a programes d’acompanyament internacional d’alt nivell com Moonshot Thinking, organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley, i a un programa de mentoring amb l’acompanyament d’experts de cada sector.

Addicionalment, podran participar en les iniciatives Dia de l’inversor EmprenedorXXI i optar al programa DayOne Open Innovation, dotat amb 15.000 € per realitzar un pilot amb Caixabank.

No tanquis aquesta porta! 

Si tens una microempresa o PIME de base tecnològica i innovadora a Espanya o Portugal, amb un elevat potencial de creixement i l’inici d’activitat sigui posterior a l’1 de gener de 2017, presenta la teva candidatura a través de la pàgina web www.emprendedorxxi.es del 3 de novembre fins el 4 de desembre de 2020.

Apunta’t al nostre butlletí per estar al dia de les darreres novetats

 
Amb la finalitat de reconèixer els esforços i el mèrit de les empreses industrials espanyoles en l’àmbit de la digitalització, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la seva Secretaria General d’Indústria i de la Pime.

L’objectiu d’aquests Premis és atorgar un major prestigi social al sector industrial, presentant-lo en un entorn de qualitat i d’excel·lència, reconeixent els mèrits de les empreses industrials que destaquin pels seus projectes i accions de digitalització i pels seus plans d’innovació en matèria d’organització i processos sota les principals dimensions que defineixen el paradigma de la Indústria Connectada 4.0: Estratègia de Negoci i Mercat, Processos, Organització i Persones, Infraestructures i Productes i Serveis.

S’estableixen dues modalitats de Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0:

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i organització.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’integració dels ODS en el model de gestió que hagi permès a la companyia fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

Més informació i Premis CEX 2020

Apunta’t al nostre butlletí per a estar al dia de les últimes novetats

El programa seleccionarà fins a 15 projectes que optaran a premis en metàl·lic i al possible finançament de pilots, valorats en més de 150.000 euros. Va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes.

Per a més informació: https://www.cleantechcamp.com/

Apunta’t al nostre butlletí per estar al dia de les darreres novetats

Premi en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca

L’objectiu és premiar les bones pràctiques o iniciatives en govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones polítiques ambientals i acció social.

Premi OpenTalent BBVA

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

XVII Consurs de premis als millors projectes empresarials

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma. – 

Premi Emprendedors Fundació Everis

Premis destinats a nous models de negoci en l’economia digital, biotecnología i salut i tecnologies industrials. 

Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial para Pymes 

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social

Reconèixer públicament i premiar les pràctiques i les trajectòries exemplars que puguin ser referents i inspiradores dins el context de la responsabilitat social.

Premis Joves més humà

El Premi Joves més humà és una iniciativa de la Fundació més humà l’objectiu principal de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per a fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontem i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030.

 
Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la d’entitats relacionades. L’objectiu és promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat o el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors.

Fons d’emprenedors REPSOL

El projecte ajuda a startups innovadores d’energia i mobilitat en fase pre-comercial a portar les seves solucions tecnològiques al mercat. Aquest és un programa ideal per a startups en fase de proves amb clients reals, o que arribaran a aquesta fase en 1-2 anys. Ajuda econòmica a fons perdut

Cleantech Camp

El programa seleccionarà fins a 15 projectes que optaran a premis en metàl·lic i al possible finançament de pilots, valorats en més de 150.000 euros. Va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes.

Premis CEX

L’Associació de Centres Promotors de la Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intecanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’integració dels ODS en el model de gestió que hagi permès a la companyia fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

PREMIS BERRIUP

Programa d’acceleració de 4 mesos per a tota mena de projectes innovadors amb potencial de creixement i projecció internacional.

Termini: fins a 13 de desembre de 2020.

Joves Emprenedors Caixa

El programa Joves Emprenedors, proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per a fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.
Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per a fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

PREMIS:
• Participació en un campus d’emprenedoria durant 4 dies.
• Viatge de 10 dies a Silicon Valley per a continuar la formació.

 

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.
Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar la seva labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

Premis PIME de l’any

 
La Cambra de Comerç d’Espanya i Banc Santander amb la col·laboració de les Cambres de Comerç territorials convoquen la III Edició del Premi Pime de l’Any. Aquests premis pretenen reconèixer l’acompliment de les petites i mitjanes empreses, l’activitat de les quals és fonamental per a la creació d’ocupació i riquesa.
A més del Premi Pime de l’Any s’atorgaran quatre accèssits: Internacionalització, Innovació i Digitalització, Formació i l’Ocupació i Empresa Responsable.
 

Premi Nacional Jove Empresari

Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.

Amb un guanyador nacional i set accèssits, les candidatures es poden presentar fins el 30 de gener de 2021.

Apunta’t al nostre butlletí per estar al dia de les darreres novetats