Un premi o reconeixement per a una empresa suposa una bona oportunitat per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  

I PREMIS IEMPRÈN

La Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP (FUEIB) i l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), en el marc de la càtedra Iemprèn, convoquen els I Premis Iemprèn per als millors treballs de fi de grau (TFG) i treballs de fi de màster (TFM) relacionats amb l’emprenedoria i/o la innovació.

Hi pot participar tot l’alumnat que hagi presentat i superat un TFG o TFM durant el curs acadèmic 2020-21 i 2021-22 de qualsevol dels estudis de la UIB en la qual s’hagi dut a terme: 

 • Dissenyar un producte o servei, creatiu, tecnològic o de qualsevol àmbit de coneixement.
 • Elaborar un pla de negoci o un pla de viabilitat empresarial.
 • Realitzar un projecte innovador de qualsevol àrea susceptible per crear una empresa. 

Es concediran els premis següents:

 • 1r premi:  3.000 euros.
 • 2n premi: 2.000 euros.
 • 3r premi: 1.000 euros.

Les persones interessades han d’emplenar el formulari i adjuntar-hi la següent documentació:

 • Còpia del TFG o TFM en format PDF.
 • Captura de pantalla de la nota acadèmica del TFG o TFM o extracte acadèmic.
 • Un vídeo en format mp4, d’una durada màxima de 2 minuts, en què s’expliquin les motivacions del projecte i els punts forts.

La data límit per presentar la candidatura als premis és el 31 d’octubre.

MÉS INFORMACIÓ

IX PREMIS ARTESANIA DE MALLORCA

L’objecte dels premis és convocar els “IX Premis d’Artesania de Mallorca 2022”, en règim de concurrència competitiva, per a potenciar el teixit productiu del sector artesà, per a fer un reconeixement institucional a l’esforç i dedicació dels artesans en l’elaboració de productes de qualitat, sostenibles i únics.

Mitjançant aquests premis, es pretén contribuir a l’impuls en el desenvolupament i competitivitat dels artesans i les empreses artesanes de Mallorca.

DESTINATARIS: Poden optar als premis les persones físiques o jurídiques que tinguin acreditació artesana en qualsevol de les modalitats existents, excepte els candidats d’Impuls.

En la categoria “Premi Impuls” s’haurà d’acreditar que s’és alumne de centres de formació o institucions educatives relatius als oficis artesans, o bé, que ha estat matriculat en els centres esmentats en els últims dos anys.

CATEGORIES I IMPORTS:

– Premio Artesania Tradició de Mallorca. 
Dotació: 1 premi: 4.000,00 € 2 premi: 3.000,00 €

– Premi Disseny i Innovació Artesana. 
Dotació: 1 premi: 4.000,00 € 2 premi: 3.000,00 €

– Premi Alimentació Artesana de Mallorca. 
Dotació:
Premio producte fresc: 4.000,00 €
Premi producte de llarga durada: 4.000,00€

– Premi Dona Artesana i Premi Artesania Sostenible de Mallorca
Dotació: 4.000,00 €

– Premi Impuls: Dotació: 2.000,00 €

Més informació

Consulta el BOIB

El termini per a presentar les sol·licituds és fins al 3 d’octubre de 2022.

Nova convocatòria Premis EMPRENEDOR XXI per a empreses innovadores

Avui s’ha obert la convocatòria per a la 15a edició dels Premis EmprenedorXXI, que cerquen innovadors i innovadores del quinze. És a dir, joves empreses que, havent tingut èxit en les primeres etapes de desenvolupament, tenen al davant un ambiciós pla de creixement, i són capaces de generar riquesa per al territori, els empleats i els clients.

En aquesta edició, es lliuraran 19 premis de 6.000 € a les empreses amb més impacte a la seva regió: 17 a Espanya i 2 a Portugal. A més, es guardonaran amb 25.000 € les empreses que presentin les propostes més innovadores per solucionar els principals reptes socioeconòmics: CiutatXXI, ViuXXI, LlavorXXI, PlanetaXXI, BancaXXI i SilverXXI.

INSCRIU-TE en línia a la pàgina web:  https://f6s.com/emprendedorxxi/apply

Més informació

Premis QIA 2022

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència (CEX) convoca els Premis QIA 2022 (Quality Innovation Award), per distingir empreses i organitzacions amb projectes innovadors. Es tracta d’una competició que consta de dues fases: una nacional i una altra internacional i serveix per estimular el sorgiment i el desenvolupament d’innovacions de producte, de procés, organitzatives, etc. Els guanyadors de la fase nacional passaran a la fase internacional, on competiran amb empreses d’altres països.

Vuit categories innovadores en les que es pot participar: 

 1. Innovacions potencials
 2. Innovacions d’economia circular i l’empremta de carboni zero
 3. Innovacions al sector sanitari
 4. Innovacions al sector educatiu
 5. Innovacions al sector públic
 6. Innovacions en empresa (Micro & startup)
 7. Innovacions en empresa (PIME)
 8. Innovacions en empresa (Grans)

Cal que totes les organitzacions interessades realitzin la preinscripció en línia, clica en aquest enllaç. El termini per a presentar les sol·licituds és des del 19 d’abril a 15 de juliol de 2022Aquí podeu descarregar-vos el manual QIA-CEX 2022 per a organitzacions candidates.

Més informació i inscripcions

PREMIS CARNET JOVE PER A PROJECTES D’AUTOOCUPACIÓ 2022

La finalitat d’aquest programa és la millora de l’ocupabilitat dels joves mitjançant el foment de l’autoocupació a través de la contribució de l’Institut Balear de la Joventut a mantenir l’activitat per compte propi i consolidar el projecte d’autoocupació.

Beneficiaris: persones físiques titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació. 

Aquesta convocatòria preveu atorgar un màxim de 6 premis i 15 ajudes per iniciar l’activitat dels projectes d’autoocupació

 1. Un Primer Premi: dotat amb un import de 3.000 €, que s’atorgarà al millor projecte d’autoocupació. Aquest projecte també pot rebre una ajuda de 6.000 € per a la posada en marxa.
 2. Dos Segons Premis: dotats amb un import de 2.000 € cada un, que s’atorgaran als dos projectes més ben valorats després del primer premi. Aquests dos projectes també poden rebre una ajuda de 4.000 € cada un per a la posada en marxa.
 3. Tres Tercers Premis: dotats amb un import de 1.000 € cada un, que s’atorgaran als tres projectes més ben valorats després dels atorgats com a primer i segons premis. Aquests tres projectes també poden rebre una ajuda de 3.000 € cada un per a la posada en marxa.
 4. S’estableix un màxim de 9 ajudes per iniciar l’activitat de projectes de negoci, dotades amb 3.000 € cada una.

Termini de presentació de sol·licituds: Fins al 28 de juliol de 2022.

Més informació

Consulta las bases i l’extracte de la convocatòria del BOIB

Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0.  2022

Els àmbits d’actuació abasten des de l’Estratègia de Negoci i Mercat, Processos, Organització i Persones, Infraestructures, o els Productes i Serveis.

Aquests premis, creats en 2019, es constitueixen com una eina d’identificació, difusió i reconeixement de projectes espanyols d’èxit en l’àmbit de la Indústria 4.0, contribuint a la promoció del prestigi del sector i al suport de la Marca Espanya.

Addicionalment, incrementen la conscienciació del teixit empresarial espanyol sobre la necessària transformació digital i contribueixen a millorar la visibilitat dels instruments de suport de l‘Estratègia Nacional Indústria Connectada 4.0.

Els Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0 es convoquen en dues modalitats:

– Premi Nacional Indústria Connectada 4.0 a la Gran Empresa industrial.
– Premi Nacional Indústria Connectada 4.0 a la Pime industrial.
Els guanyadors de l’any passat van ser CELSA GROUP en la modalitat Gran Empresa Industrial i Industrial recensi S.L. en la modalitat Pime Industrial.

Els Premis consisteixen en un trofeu representatiu, tenen caràcter honorífic i l’acte de lliurament tindrà lloc en el V Congrés Nacional Indústria Connectada 4.0 que se celebrarà els dies 7 i 8 de novembre a València.

El termini per a presentar les candidatures finalitzarà el pròxim 20 de juny i pot realitzar-se a través de la Seu Electrònica del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Consulta el BOE

PREMIS CEX

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’adaptació àgil i nous models de negoci com a reacció a una crisi global que hagi permès a l’organització fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

Més informació

PREMI OPENTALENT BBVA

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

Més informació

XVII CONCURS DE PREMIS ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma.

Més informació

PREMIS CAEB-SANTANDER A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL PER A PYMES

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

Més informació

PREMIS JOVES MÉS HUMÀ

El Premi Joves més humà és una iniciativa de la Fundació més humà l’objectiu principal de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per a fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontem i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030.

Més informació

PREMIS JOVES EMPRENEDORS CAIXA

El programa Joves Emprenedors, proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per a fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.
Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per a fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

Més informació

PREMIS CEPYME

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.

Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar la seva labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

Més informació

PREMI NACIONAL JOVE EMPRESARI

Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.

Més informació