Un premi o reconeixement per a una empresa suposa una bona oportunista per donar-se a conèixer i aconseguir una Promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els difícils inicis de l’etapa de llançament.
 
S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més relevants d’Espanya:      
  

Segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma

Els guardons van dirigits a dones professionals autònomes de tots els sectors que tinguin residència fiscal en el territori nacional i l’activitat empresarial del qual tingui almenys dos anys d’antiguitat.

Les guardonades regionals optaran al guardó nacional: una dotació econòmica de 6.000 euros per a destinar a accions de formació empresarial i personal.

Termini de presentació de candidatures entre el 12 de gener i el 15 de març.

Bases legals

Instruccions del formulari

 

Nova convocatòria Premis EMPRENEDOR XXI per a empreses innovadores

Avui s’ha obert la convocatòria per a la 15a edició dels Premis EmprenedorXXI, que cerquen innovadors i innovadores del quinze. És a dir, joves empreses que, havent tingut èxit en les primeres etapes de desenvolupament, tenen al davant un ambiciós pla de creixement, i són capaces de generar riquesa per al territori, els empleats i els clients.

En aquesta edició, es lliuraran 19 premis de 6.000 € a les empreses amb més impacte a la seva regió: 17 a Espanya i 2 a Portugal. A més, es guardonaran amb 25.000 € les empreses que presentin les propostes més innovadores per solucionar els principals reptes socioeconòmics: CiutatXXI, ViuXXI, LlavorXXI, PlanetaXXI, BancaXXI i SilverXXI.

INSCRIU-TE en línia a la pàgina web:  https://f6s.com/emprendedorxxi/apply

CONCURS DE PROJECTES INNOVADORS CONNECT’UP 2021

Participar a Connect’Up brinda l’oportunitat d’impulsar i connectar als emprenedors insulars amb un concurs de projectes innovadors, acompanyat d’un intens programa d’activitats, formació, jornades i trobades sectorials.

Aquesta quarta edició es desenvoluparà des del mes de setembre de 2021 al mes de gener de 2022. Els projectes finalistes es beneficiaran d’un complet programa de formació i mentoria específic per a cada categoria.

La web connectup.es està ja disponible per registrar els projectes de la quarta edició.

El termini de presentació va finalitzar el 17 d’octubre.

PREMIS CEX

L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’adaptació àgil i nous models de negoci com a reacció a una crisi global que hagi permès a l’organització fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

PREMIS CARNET JOVE 2021

La finalitat dels Premis Carnet Jove 2021 és promoure l’autoocupació centrada en els interessos dels joves.

S’adreça als titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació, i també a agrupacions de joves amb el mateix objectiu.

Estan prevists 6 premis i 15 ajudes.

PREMI NACIONAL INDÚSTRIA CONNECTADA 4.0

Amb la finalitat de reconèixer els esforços i el mèrit de les empreses industrials espanyoles en l’àmbit de la digitalització, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la seva Secretaria General d’Indústria i de la Pime.

PREMIS CLEANTECH CAMP

El programa seleccionarà fins a 15 projectes que optaran a premis en metàl·lic i al possible finançament de pilots, valorats en més de 150.000 euros. Va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes.

PREMI EN RESPONSABILITAT SOCIAL DEL CONSELL DE MALLORCA

L’objectiu és premiar les bones pràctiques o iniciatives en govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones polítiques ambientals i acció social.

PREMI OPENTALENT BBVA

Premis a la solució més innovadora per la  transformació del sector financer.

XVII CONCURS DE PREMIS ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS

És un concurs promogut per Palma Activa  que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma.

PREMIS CAEB-SANTANDER A LA INNOVACIÓ EMPRESARIAL PER A PYMES

Destinat a Pimes que aposten per la innovació com a estratègia de consolidació i creixement.

PREMIS JOVES MÉS HUMÀ

El Premi Joves més humà és una iniciativa de la Fundació més humà l’objectiu principal de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per a fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontem i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030.

PREMIS FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la d’entitats relacionades. L’objectiu és promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat o el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors.

FONS D’EMPRENEDORS REPSOL

El projecte ajuda a startups innovadores d’energia i mobilitat en fase pre-comercial a portar les seves solucions tecnològiques al mercat. Aquest és un programa ideal per a startups en fase de proves amb clients reals, o que arribaran a aquesta fase en 1-2 anys. Ajuda econòmica a fons perdut.

PREMIS BERRIUP

Programa d’acceleració de 4 mesos per a tota mena de projectes innovadors amb potencial de creixement i projecció internacional.

PREMIS JOVES EMPRENEDORS CAIXA

El programa Joves Emprenedors, proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per a fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.
Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per a fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

PREMIS CEPYME

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.

Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar la seva labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

PREMIS PIME DE L’ANY

És un reconeixement públic a la tasca de les petites i mitjanes empreses com a generadores de riquesa i creadores d’ocupació.

Convocat anualment en l’àmbit estatal per la Cambra de Comerç d’Espanya i el Banc Santander, en col·laboració amb la xarxa de cambres.

PREMI NACIONAL JOVE EMPRESARI

Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.

PREMIOS MERCA2

Los Premios Merca2 2021 constan de 13 categorías a las que pueden optar todas aquellas empresas y organizaciones que cumplan con los requisitos establecidos en las bases. Además, se otorgan tres premios especiales de libre designación, dos de la Fundación Marqués de Oliva -Premio Valores y Premio Internacional- y el premio especial Moncloa.com a la trayectoria política.

PREMI EMPRENEDORS FUNDACIÓ EVERIS

Premis destinats a nous models de negoci en l’economia digital, biotecnología i salut i tecnologies industrials.