L’accés al crèdit és un dels principals reptes amb el qual les persones emprenedores es troben en el moment d’iniciar la seva activitat. Per això, iemprèn t’ajuda a cercar finançament amb l’objectiu d’engegar nous projectes empresarials. 

En aquesta secció trobaràs informació sobre les línies de finançament existents:                                   

ISBA societat garantia recíproca

ISBA és una entitat financera sense ànim de lucre que té la missió de contribuir al desenvolupament de l’economia de les Illes Balears mitjançant la concessió d’avals que permetin a emprenedors, autònoms i pimes l’accés al finançament amb les millors condicions del mercat. 

Línia ISBA CAIB 2020 -2021: dirigida a emprenedors i emprenedores, microempreses i PIMES, que financen projectes d’inversió o operacions de liquiditat a les pimes.

Descarregar Fulletó

 

Línies per a emprenedors ICO

L’Institut de Crèdit Oficial, entitat pública empresarial (ICO), és un banc públic amb forma jurídica d’entitat pública empresarial, adscrita al Ministeri d’Economia i Empresa a través de la Secretaria d’Estat d’Economia i Suport a l’Empresa.

El catàleg de Línies ICO per a enguany es divideix de nou en dos grans blocs: Empreses i Emprenedors, i Internacionalització, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de finançament d’autònoms i empreses en qualsevol dels seus estadis de desenvolupament.

 

Línies ENISA

Donen suport financer a petites i mitjanes empreses que volen impulsar els seus projectes d’emprenedoria innovadora. Estan al costat de projectes empresarials viables a través d’una alternativa de finançament que permeti diversificar les fonts a les quals acudir, per això estan enfocats a donar suport a les petites i mitjanes empreses amb potencial de transformació, que apostin per l’emprenedoria i la innovació.

Dirigida a pimes (i startups) de recent constitució creades per joves per abordar les inversions que precisa el projecte empresarial en la seva fase inicial.

Dirigida a donar suport a les primeres fases de vida de pimes promogudes per emprenedors, sense límit d’edat.

Dirigida a donar suport als projectes empresarials de companyies interessades a expandir el seu negoci o aconseguir una millora competitiva.

 

Microcrèdits CaixaBank 

Adreçat a persones emprenedores i autònomes, així com a microempreses amb menys de 10 treballadors i amb una facturació no superior a 2.000.000 € a l’any. Amb aquest microcrèdit podràs finançar l’inici, la consolidació o ampliació del teu negoci.

Documentació necessària per sol·licitar un microcrèdit

Sistema de cooperació que permet a qualsevol persona, reunir una suma de diners entre moltes persones per donar suport a una determinada iniciativa. Dit d’una altra forma, és un sistema de captació i recaptació de fons que es duu a terme a través d’Internet, en les quals les persones interessades en un mateix projecte, aporten una quantitat de diners per poder finançar-ho. Es poden classificar en els següents tipus:

  • Crowdfunding de recompensa: que sol realitzar-se amb projectes artístics, o culturals. En aquest cas s’ofereix una contrapartida en forma de recompensa per als mecenes, que sol consistir en marxandatge, maquetes o experiències, de préstecs, de donacions i d’inversions.
  • Crowdfunding de préstecs (Crowdlending): consisteix en l’obtenció de finançament a través de préstecs o crèdits aportats normalment a PIMES per petits inversors organitzats a través de portals web específics. Clica aquí per a més informació.
  • Crowdfunding de Donacions: es duu a terme amb projectes solidaris o amb una fi humanitària, es tracta d’una donació desinteressada pel que les persones que participen en el mateix no reben cap tipus de contrapartida o contraprestació, considerant el capital aportat un “donatiu”.
  • Crowdfunding d’Inversió (Equity Crowdfunding): consisteix a sol·licitar a una multitud de persones finançament per al desenvolupament d’una empresa, convertint-se aquests en inversors de la mateixa amb dret a participar en els beneficis. D’aquesta forma, els inversors formen part de la societat finançada. Per tant, la contraprestació no és immediata, sinó que s’ha d’esperar al fet que l’empresa, normalment PIME, prosperi i tingui major èxit.

DESTINAT A DONES EMPRENEDORES:

Crèdits per a emprenedors que inicien la seva activitat o per a empreses que vulguin consolidar o expandir la seva activitat

Des de la Cambra de comerç tutoritzen el pla financer i emeten l’informe de viabilitat necessari per a presentar el projecte a la seva entitat col.laboradora. Caixa Colonya prioritza els projectes d’emprenedors, autònoms o microempreses relacionats amb iniciatives de l’economia verda, l’educació, la cultura, la salut, el serveis socials i l’economia productiva del nostre entorn local.

Microcrèdits Solidaris “Programa confia”

Des de Treball Solidari es realitza el programa d’inserció sociolaboral integral destinat a impulsar l’autoocupació de dones que viuen en situació de risc d’exclusió social i/o financera. Consisteix en la creació de grups solidaris de suport que es basen en la confiança, i compten amb formació, assessorament, finançament sense garanties ni avals (microcrèdits), tutorització i acompanyament en el projecte empresarial.